För vissa är det en bekvämlighet att ha bil men för de flesta är det livsnödvändigt. Tyvärr kostar det dock en hel del att äga bil. För den som tänker till lite finns det sätt att dra ned på utgifterna.

Underhåll av bilen

En kostnad som man inte kommer undan när man har bil är byte av däck. Det lönar sig därför att leta efter bästa pris för att byta däck då det kan skilja sig en del mellan olika

verkstäder. Vanligtvis kan man dock hitta ett ställe som kan byta däck till ett pris under 500 kronor. Tänk på att däcken ska bytas två gånger om året och det är viktigt att hålla koll på mellan vilka datum som det ska ske. Undantag finns dock beroende på vilket väglag som råder lokalt.

En nödvändighet för de flesta

Att ha bil kan innebära många olika kostnader som ibland sätter käppar i hjulet för den personliga välfärden. Det är i dagens läge näst intill en omöjlighet för många att klara sig utan bil. Därför bör man se över vad det är för bil man har och hur man kan minska kostnaderna så mycket som möjligt. Om man exempelvis vill betala så lite fordonsskatt som möjligt är det oftast billigast med en liten bil. Även bilkörningen har betydelse för utgifterna, vilket gäller både kostnader för bensin och slitage på bilen. Ett bra tips är att undvika stadskörning i den mån det går samt kontrollera bilens skick regelbundet så att inga överraskande kostnader uppstår.